Iltapalapiirakka -jääkaapin jämät käyttöön

Pitäisköhän tehdä jotain kivaa iltapalaa? Mitäs meillä on aineksia? Tähän piirakkaan voi soveltaa jääkapin antimia. Itse tein jokaiseen kierrokseen erilaisen täytteen.

Rahka-voitaikina:

  • 250 g maitorahkaa
  • 5,5 dl Semper Fix Mix -gluteeniton jauhoseos
  • 250 g voita
  • 1 kananmuna
  • (pöydälle leivontaan samoja jauhoja)

Nypi huoneen lämpöinen voi ja jauhot ryynimäiseksi. Lisää kananmuna ja rahka. Sekoita tasaiseksi massaksi. Koveta jääkaapissa noin tunti, jotta taikina on helpompaa käsitellä.

  • Kierros 1. täytteenä makeaa chilikastiketta, juustoraastetta ja ohuen ohutta kinkkuleikettä.
  • Kierros 2. täytteenä BBQ-kastiketta ja Metwurstia.
  • Kierros 3. sekä keskiö: täytteenä juustoraastetta ja Aura-juustoa.
  • Pinnalle: juustoraastetta

Kauli taikina ohueksi levyksi hyvin jauhotetulla alustalla ja ota siitä muotilla pyöreitä paloja. Muotiksi sopii esim. juomalasin reuna, jollei omista pyöreitä piparimuotteja. Sivele palalle kastiketta ja aseta täytteet sen päälle. Taita kuvan mukaisesti ensin puoliksi ja sitten taas puoliksi. Aseta voideltuun vuokaan ympyrän muotoon aloittaen ulkoreunalta.

Keskellä jäävään aukkoon voi tehdä ruusun muotoisen palan leikkaamalla ympyrään viillon alla olevan kuvan mukaan. Sitten vaan rullataan pala ja asetellaan piirakan keskelle. Ripottele vielä juustoraastetta piirakan päälle ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.