Jääkaapin jämät-piirakka, gluteeniton

Piirakat ja pizzat ovat siitä näppäriä, että niihin voi käyttää kaikkia jääkaapista löytyviä jämiä. Siinä on helposti mukava ja herkullinen iltapala vaikka saunan jälkeen naposteltavaksi. 

Taikina:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa jauhoseosta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl (50 g) juustoraastetta, esim. Cheddar-Gouda
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 1 dl pikariisiä
  • 150 g jauhelihaa
  • 1/2 pkt pekonia
  • 1/3 purkkia Tex Mex -juustokastiketta
  • 2 rkl Barbegue -kastiketta
  • 50 g Juustoa
  • Nuudeleista jäänyt mausteseos (tämän voi tietysti korvata maustamalla itse)
Täytteen ainekset

 

Tee näin:

Nypi kylmä voi ja jauhot tasaiseksi muruksi. Lisää suola ja juustoraaste ja sekoita. Lisää joukkoon myös kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita taikina kelmun sisälle ja aseta se jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.

Valmista sillä aikaa täyte.

Keitä riisit paketin ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen nuudelien maustepussi (tai mausta itse). Ruskista pekoni ja jauheliha pannulla. Sekoita ne riisin joukkoon ja lisää barbegue -kastike. Raasta juusto ja sekoita sekaan.

Kauli taikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Käytä apuna hieman jauhoja jos tuntuu tarttuvan. Leikkaa kuvan mukaisesti vinot raidat. Jätä kuitenkin keskiosa ehjäksi. Levitä täyte keskiosalle ja käännä reunasuikaleet ristiin täytteen päälle. Ota vuorotellen molemmilta puolilta suikale. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskea. 

Piirakan kanssa sopii hyvin erilaiset salaatit kuten coleslaw tai ihan perinteinen tuoresalaatti.