Juustoinen härkäpiirakka, gluteeniton

Juustoinen Härkäpiirakka, gluteeniton

Tänään vietetään piirakkapäivää. Sen kunniaksi iltapalalle suolainen piirakka. Itse pidän juustoisista piirakoista lämpimänä, jolloin juusto on ihanan pehmeää.

Pohja:

  • 100 g pehmeää voita tai margariinia
  • 0,25 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Virtasalmen Viljatuotteen vaalea jauhoseos
  • 0,5 tl suolaa

Täyte:

  • 1 pkt (150g) Atria Vuolu Härkää
  • 0,5 pkt (125 g) Valio Koskenlaskija Paprika
  • 0,5 dl kuohukerma
  • 1 kananmuna
  • 0,5 pss (100g) herne-maissi-porkkana -pakaste

Sekoita pohjan ainekset keskenään esm. Puuhaarukalla. Taaputtele vuoan reunoille ja pohjalle. Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. 

Tee sillä aikaa täyte kun pohja paistuu. Pilko Vuolu Härkä pienemmäksi, ja leikkaa Koskenlaskija kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.