Juustoinen kantarellipiirakka, gluteeniton

Tykkään kovasti kerätä sieniä, mutta olen erittäin huono syömään niitä. Tämän vuoden tavoitteenani on opetella syömään sieniä. Ajattelin, että ehkä ne menevät helpommin alas pieninä paloina ja kaikkiin hyviin raaka-aineisiin yhdistettynä. En kuollut tähän. 

Pohja:

  • 100 g margariinia tai voita
  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton härkäpapujauhoseos
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 1-2 rkl vettä

Täyte:

  • 1 litra tuoreita, puhdistettuja kantarelleja
  • 1 pkt (170g) pekonia 
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk Valio Kippari -ruokakermaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • pippuria

Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja sekoita. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Pilko sienet pieneksi. Laita palat kuumalle pannulle ja kypsennä kunnes neste on haihtunut pois. Pilko pekoni pieneksi ja ruskista se. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle.

Paistaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.