Kaakaopalat (gluteeniton)

Perinteisemmin mokkapalat, mutta koska tässä ohjeessa on käytetty pikakaakaota (O’boy), nämä on mielestäni paremminkin kaakaopalat kuin mokkapalat… Tästä ohjeesta tulee pellillinen.
Jos syöjiä ei ole ihan niin paljoa, voit hyvin laittaa puolet paistetusta pohjasta pakastimeen ja kuorruttaa sen sitten kun otat sulamaan.
Pohja:
5 dl gluteenittomia jauhoja4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g sulatettua voita
4 rkl pikakaakaota (O’boy tms)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1 paketti tomusokeria
50 g sulatettua voita
4 rkl pikakaakaota
4-5 rkl vettä
nonparelleja

 

 

 

 

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon vielä sulatettu voi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle korkeampi reunaiselle pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kuorrutuksen teko:
Sulata voi. Sekoita muut ainekset voihin ja levitä seos nuolijalla tai veitsellä pohjan päälle. Huom! päällyste jähmettyy nopeasti! Ripottele nonparelleja pinnalle.