Kahden ainesosan valkosuklaakakku ei tarvitse ollenkaan jauhoja!

  • 200 g valkoista suklaata
  • 3 kananmunaa

Muut ainekset: Voita vuoan voiteluun

Valmistusaika noin 25 minuuttia. Ohjeesta tulee 6 palaa.

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat sekä leivinpaperi. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sekoita se tasaiseksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset nopeasti huoneenlämpöiseen valkosuklaasulaan. Lisää joukkoon kolmannes valkuaisvaahdosta ja vatkaa tasaiseksi. Tässä kohdassa ei tarvitse pelätä vaahdon lasehtimista, vaan tärkeää on saada taikina kunnolla sekaisin. Sekoita sitten loppu valkuaisvaahdosta varovasti nuolijalla käännellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun vetäytyä ennen kun siirrät sen tarjoiluvadille. Voit vaihdella kakun makua käyttämällä maitosuklaata tai tummaa suklaata.