Kaneli-sokeridonitsit vissytaikinalla, gluteeniton

Uunidonitsit, gluteeniton

Viime kevään hitti Facebookin leivontaryhmissä oli uunissa paistettavat donitsit. Nyt ymmärrän miksi. Ostin uunipellin tätä varten ja pakkohan se oli heti testata. Ensimmäinen kokeiluni oli parista eri lähteestä yhdistelty rahkapohjaisen taikinan ja keitetyn kinuskin yhdistelmä joka ei toiminut ollenkaan. Aamulla sitten uusi yritys erilaisella ohjeella ja nyt onnistui! Suklaapossun blogista (klikkaa tästä) löysin ohjeen, jota muokkailin itselleni sopivammaksi. Nämä valmistuivaat nopeasti ja maistuivat niin hyville, että nyt on uusi vierasvara löytynyt. Ongelmaksi näissä taitaa eniten muodostua se, että nämä on liiankin hyviä ja helppoja. Ja pitäisi laihtua.

Ohjeesta tulee 12 minidonitsia (halkaisija noin 7,5 cm)

Taikina:

  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl lime-vissyä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton Pullajauhoseos
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Kuorrutus:

  • 100 g voita
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2 tl kanelia

Sekoita öljy, vissy, kananmuna ja sokeri kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita sekaisin.

Lusikoi taikina pursotuspussiin tai pakastepussiin, josta leikkaat kulman auki. Voitele donitsipelti. Pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoliväliin asti. Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Pinta saa jäädä vaaleaksi. 

Sekoita toisessa kulhossa sokeri ja kaneli keskenään. Sulata voi. Dippaa donitsi nopeasti voisulassa molemmin puoline ja pyörittele heti sen jälkeen kaneli-sokerissa.