Karpalo-Mustikka-Valkosuklaa piirakka, gluteeniton

Olin ajatellut tehdä mustikkapiirakan, mutta kypsiä mustikoita ei vielä mökkisaaresta löytynyt tarpeeksi. Piti siis kaivella kaapista mitä löytyi. Sillä tyylillä usein parhaat ohjeet syntyvät. Sähköttömällä mökillä kaapeista löytyy lähinnä perustarvikkeita, mutta tällä kertaa löytyi kuivattuja karpaloitakin. 

Ainekset:

  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton pullajauhoseos
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 75 g valkoista suklaata
  • 75 g kuivattuja karpaloita
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl vichyvettä (tai tuoremehua)
  • 2 kananmunaa
  • Pinnalle: 1,5 dl mustikoita

Pilko suklaa ja kuivatut karpalot pieneksi. Sekoita kuivat ainekset sekä karpalo ja suklaapalat kulhossa sekaisin. Lisää sulatettu voi, kananmunat ja vichyvesi puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun piirakkavuokaan (halk. 27 cm). Ripottele mustikat pinnalle ja paista uunissa 200 asteessa noin 25-35 minuuttia.