Kauraiset pähkinäsuklaa-patukat, gluteeniton

Herkulliset suklaapatukat sopivat kahvin kanssa tai muuhun herkutteluun.

Ainekset:

  • 100 g voita
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g suklaarouhetta (esim. Panda Maitosuklaa)
  • 3/4 dl Maapähkinävoi Crunchy

Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Sekoita siihen kaurahiutaleet, kaneli ja suola. Sulata toisessa astiassa suklaapalat ja maapähkinävoi esim. microssa. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Tähän sopii hyvin esim. suorakaiteen muotoinen kakku/leipävuoka. Levitä vuokaan vuorotellen kauraseosta ja suklaaseosta, molempia 2 kerrosta. Ripottele vielä viimeiseksi päälle vähän kauraseosta. Anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen paloittelua. Paloittele veitsellä patukoiksi.

Säilytä herkkuja jääkaapissa.

Vinkki: Voit vaihdella helposti ohjeen makuja käyttämällä välillä valkoista tai tummaa suklaata tai lisäämällä kuivattuja marjoja, hedelmiä jne.