Klassikon uusi muoto: Keikauskakku, gluteeniton

Vanha klassikko, ananas-keikauskakku saa uutta ilmettä kun sen tekeekin välillä rengasvuokaan.

Ainekset:

  • 3 munaa
  • 2 dl Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ananasmehua (säilykepurkin liemi)
  • 150 g sulatettua voita

Vuokaan:

  • 50 g pehmeää voita
  • gluteenitonta jauhoa tai korppujauhoa
  • 1 prk ananasrenkaita
  • 75 g kirsikoita
  • fariinisokeria

Voitele ja jauhota vuoka. Ripotettele pohjalle hieman fariinisokeria. Leikkaa ananasrenkaat puoliksi. Aseta ananakset ja kirsikat vuokaan kuvan mukaisesti. 

Tee taikina: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita sekaisin. Nostele taikinaa vuokaan, peittäen ananakset ja kirsikat. Tasoita pinta. 

Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.