Kermainen Hirvipata

Kermainen hirvipata

Pataruokienkin suhteen jokaisella on tietysti oma makunsa, mutta tämä on meidän lempparia. Hirvi on vaan niin hyvää. Innolla aina odotan, kun tulee vuoden ensimmäiset lihat. Täällä Sarkossa sitä kyllä kuluu vuoden aikana kaikki hirvenliha, mitä vaan suinkin tulee. 

Huom! Jos et tarvitse gluteenitonta, voit vallan hyvin korvata jauhot vehnäjauhoilla.

Ainekset:

  • 500 g Hirvenlihaa (kulmapaistia, ulkopaistia tms.)
  • 4 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutiota
  • 6 rkl gluteenittomia jauhoja
  • 7-8 keskikokoista perunaa
  • 1 dl maustekurkkuviipaleita
  • 350 g pakastekasviksia (esim. babyporkkana-papu-herne-maissi) tai sama määrä tuoreita porkkanoita, kukkakaalia jne.
  • suolaa, pippuria
  • sweet chili -maustekastiketta
  • 2 dl kuohukermaa

Pilko liha reiluiksi kuutioiksi ja ruskista palat padassa. Lisää 5 dl vettä ja lihaliemikuutio. Sekoita jauhot 1 dl vettä ja kaada seos ohuena nauhana pataan koko ajan sekoittaen. Pilko kurkkuviipaleet pienemmiksi. Kuori ja pilko perunat paloiksi. Lisää perunat, kurkut sekä kasvispakasteet pataan. Anna hautua uunissa 175 asteessa 1,5-2 tuntia. Voit myös kiehutella pataa hellalla niin, että se hieman kuplii. Lisää mausteet. Loppuvaiheessa lisää myös kerma.