Kinkku-Foccaccia Gluteeniton

Tämän ohjeen pohjana on alunperin Italialaistyyppinen Foccaccialeipä, mutta siitä on muotoutunut omanlaisensa versio kinkun kanssa. Leipä sopii hyvin keiton kaveriksi mutta yhtä hyvin myös iltapalaksi teen tai lämpimän kaakaon kanssa.

Ohjeesta tulee pellillinen.
50 g hiivaa
7,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 kg gluteenittomia jauhoja (kannattaa käyttää karkeampia)
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl pippuri myllystä
3-4 rkl yrttimausteseosta
pussillinen savukinkkusuikaleita
Pinnalle: oliiviöljyä, sormisuolaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Siivilöi jauhot leivonta-alustalle. Tee kuoppa jauhoihin ja kaada siihen muut ainekset. Työstä taikinaa kunnes koostumus on sileä ja kimmoisa. Pane taikina öljyllä voideltuun kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota tunnin verran.
Kumoa taikina leivonta-alustalle ja vaivaa kunnolla. Levitä taikina öljytylle uunipelille. Painele taikinaan sormella reikiä. Peitä kostutetulla leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Levitä pinnalle oliiviöljyä ja ripota päälle sormisuolaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.