Kinkku-juustopiirakka pellillinen, gluteeniton

Kinkku-juustopiirakka pellillinen, gluteeniton (noin 20 annosta)

Ohje on toteutettu yhteistyössä Virtasalmen Viljatuotteen kanssa.

Helppoa ja simppeliä tarjottavaa, mutta tämä piirakka ei ole mikään kevytversio. Ennemminkin se on lauantai-illan herkku pitsan tilalle. Toki sitä voi tarjota yhtä lailla kahvipöydässäkin. Pellillinen piirakkaa riittää kuitenkin useammallekin syöjälle.

Pohja:

  • 150 g margariinia
  • 4 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte:

  • 350 g (1 pss) kinkkusuikaleita
  • 250 g (1 prk) Valio Koskenlaskija Ruoka Cheddar
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl juustoraastetta

Sekoita pehmeä rasva, juustoraaste ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin. Levitä taikina sitten leivinpaperin päälle pellille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia. 

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.