Kinkku-kasvispiirakka, gluteeniton

Gluteeniton kinkku-kasvispiirakka

Näin keväällä Pinterestissä kuvan tähän tyyliin tehdystä piirakasta, jossa oli käytetty pelkkiä kasviksia. Kuva jäi kummittelemaan mieleeni, ja pakkohan se oli sitten jossain muodossa kokeilla. Tosin se kuvan piiras oli ilman ranskankerma -täytettä. Halusin kuitenkin hieman tukuisamman piiraan, joten tein oman muunnokseni. Käytin pohjan jauhoina proteiinipitoista härkäpapu-jauhoseosta, vielä tuomaan lisää ruokaisuutta.

Pohja:

  • 100 g pehmeää voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Härkäpapu-jauhoseosta (gluteeniton)
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot sekä suola taikinaan. Levitä taikina voideltuun vuokaan.

Täyte:

  • 3 porkkanaa
  • 0,5 tuorekurkku
  • 0,5 pienehkö kesäkurpitsa
  • 100 g ohuen ohutta kinkkuleikettä
  • 1 prk ranskan kermaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa, pippuria

Kuori porkkanat. Siivuta porkkanat, kurkku ja kurpitsa pituussuunnassa suikaleiksi. Leikkaa tarvittaessa siivut puoliksi, jotteivät ne jää liian korkeiksi vuokaan. Leikkaa kinkkusiivut kolmeen osaan. Ala kiertämään siivuilla vuokaa ulkoreunasta päin alla olevan kuvan mukaisesti. Kierros kasviksia ja kierros kinkkua, taas kierros kasviksia jne.

Kun vuoka on täynnä sekoita kermaviili ja kananmuna. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan kasvisten ja kinkkujen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.