Kinkkukakkunen gluteeniton -"mökkiohje" ei kaipaa yleiskonetta

Käytän nimeä mökkiohje, sillä meidän mökillä ei ole sähköjä eikä siis myöskään vatkainta tai yleiskonetta. Tämä ohje ei tarvitse kun puuhaarukan tms. sekoittamiseen. Kaasulla toimiva uuni kuitenkin on, joten kokonaan ei tarvitse leipomista unohtaa sielläkään. Ajattelin tehdä kakun. Varasin pöydälle kinkkua, juustoa ja paprikaa. Kyllä, nimittäin kakkuhan voi olla myös suolainen. Aina ei toteutus vastaa ihan sitä, mikä oli visio. Maku on kyllä ihan hyvä, mutta olisi pitänyt valita pienempi vuoka. Olisi saanut korkeamman kakun, nyt tämä on matalampi kakkunen. Tässä vuoan sisähalkaisija oli 27 cm.

Ainekset:

  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta (Myös vaalea tai rouheinen gluteeniton jauhoseos sopisivat tähän hyvin)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl yrttimausteseosta tai kuivattua persiljaa
  • 100 g kinkkukuutioita
  • 100 g makeaa suippopaprikaa pieneksi silputtuna
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl öljyä tai juoksevaa margariinia

Sekoita keskenään kaikki kuivat ainekset, kinkku, paprika ja juustoraaste. Lisää kananmunat, kerma ja öljy puuhaarukalla sekoittaen. Taikina on normaalia kuivakakkutaikinaa paksumpaa. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia (korkeampaa kakkua noin 40 minuuttia).