Kinuskileivokset, gluteeniton

Nämä leivokset näyttävät monimutkaisemmille kun mitä oikeastaan ovatkaan. Etenkin jos käytät täytteenä kondensoitua maitoa, joka on valmiiksi karamellisoitu. Ja kaloreitahan näistä ei taatusti puutu, joten ei ehkä ihan päivittäinen herkku. Joskus saa kuitenkin vähän herkutella.

Pohja: 

  • 250 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseosta (gluteeniton)

Täyte ja kuorrutus:

  • 1 prk makeutettu maitotiiviste, karamellisoitu
  • 170 g maitosuklaata
  • 25 g voita
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vaniljasokeri sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille nuolijalla.
  3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt levy kahtia.
  5. Sekoita maitotiiviste tasaiseksi ja levitä se levyjen väliin.
  6. Sulata suklaa sekä voi vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivosten päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa valmiiksi annospaloiksi.