Kinuskisuklaa-Juustokakku viljattomalla pohjalla

Nämä hyydytettävät juustokakut on niin mukavan helppoja tehdä, että niitä tulee tehtyä aika usein vierasvaraksi. Välillä kuitenkin kaipaa niihinkin vähän vaihtelua ainaisen keksimurska-pohjan tilalle. Tällä kertaa myös pystysuuntaisilla raidoilla ainaisten vaaka-raitojen sijaan. Tämän kakun kannattaa antaa olla huoneenlämmössä vähän aikaa ennen tarjoilua, jotta pohja leikkaantuu mukavammin. 

Pohja:

  • 100 g mantelirouhetta (tai pähkinärouhetta)
  • 50 g saksanpähkinäjauhetta (tai mantelijauhetta)
  • 75 g voita
  • 100 g valkoista suklaata

Pilko valkoinen suklaa veitsellä pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele irtoreunavuokan pohjalle. 

Täyte 1 valkoinen:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g Valio Viola tuorejuusto Vanilja
  • 2 liivatelehteä
  • 0,5 dl kuumaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen tuorejuusto. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Vatkaa seos vaahtoon. Aseta pohjan päälle rajat raidoille. Itse käytin sisempänä juomalasia ja ulompana pienen rengasvuokan (halk. 18 cm) reunusta. Lusikoi täyte renkaaseen. Anna hyytyä vähintään tunnista kahteen.

Täyte 2 ruskea:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g Valio Viola tuorejuusto Kinuski
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 liivatelehteä
  • 0,5 dl kuumaa vettä

Valmista samoin kuin täyte 1. Poista muotit ja lusikoi täyte aukkoihin. Anna jälleen hyytyä 1-2 tuntia.