Laskiaisdonitsit, gluteeniton

Laskiaisdonitsit, gluteeniton

Meidän pakastimessa on jokin kumma vika. Kun sinne laittaa pullia, ne vaan katoavat. Siis ne vaan haihtuu jotenkin mystisesti. Kun ei jaksa tai ehdi tehdä pullataikinaa, mutta mieli teki laskiaispullia niin syntyi laskiaisdonitsit. Donitsit kun tekee niin nopeasti. Eihän se toki maistu samalle kun pullat, mutta hyvää tämäkin oli. 

Ohjeesta tulee 12 minidonitsia (halkaisija noin 7,5 cm)

Taikina:

  • 0,5 dl öljyä
  • 2 dl vissyä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa

Väliin:

  • 2 dl kuohukermaa
  • Mansikkahilloa

Sekoita öljy, vissy, kananmuna ja sokeri kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita sekaisin. Taikina saa olla löysää.

Lusikoi taikina pursotuspussiin tai pakastepussiin, josta leikkaat kulman auki. Voitele donitsipelti. Pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoliväliin asti. Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Pinta saa jäädä vaaleaksi.

Anna donitsien jäähtyä ja leikkaa ne halki. Vispaa kerma vaahdoksi. Levitä donitsin alapuolelle hilloa ja pursota kermaa päälle. Nosta donitsin yläpuoli hatuksi.