Lempeä raparperipiirakka, gluteeniton

Lempeä raparperipiirakka, gluteeniton

Raparperin maku on joskus melko voimakas. Ainakin meidän raparpereissa. Kuulemma siihen vaikuttaa lajikkeen lisäksi myös kasvumaa. Tässä ohjeessa kermaviili ja vaniljarahka pehmittävät raparperin makua.

Pohja:

  • 100 g pehmeää voita tai margariinia
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl Gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semper Fin Mix
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja taputtele voideltuun vuokaan. 

Täyte:

  • 150 g kermaviiliä
  • 150 g vaniljarahkaa
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3-4 dl raparperin paloja

Sekoita kermaviili, rahka, sokeri ja kananmuna tasaiseksi massaksi ja levitä pohjan päälle. Ripottele täytteen pinnalle raparperin palaset. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.