Levylihapiirakka (gluteeniton) -perinteinen mutta aina yhtä hyvä

Tätä tuhtia herkkua tulee tehtyä aika harvoin, mutta aina se vaan on yhtä hyvää. Rahkavoitaikinalla se on myös nopeampi tehdä, kun ei tarvitse kaulia ja vääntää kuten tavallista voitaikinaa. Ihan pikainen iltapala tämä ei silti ole.

Rahka-voitaikina:

  • 250 g maitorahkaa
  • 5,5 dl Semper Fix Mix -gluteeniton jauhoseos
  • 250 g voita
  • 1 kananmuna
  • (pöydälle leivontaan samoja jauhoja)

Nypi huoneen lämpöinen voi ja jauhot ryynimäiseksi. Lisää kananmuna ja rahka. Sekoita tasaiseksi massaksi. Koveta jääkaapissa noin tunti, jotta taikina on helpompaa käsitellä. Tee sillä aikaa täyte.

Täyte:

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 dl riisiä (keittämättömänä)
  • 1 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl kurkkusalaattia
  • suolaa, pippuria, yleismaustetta tai grillimaustetta

Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Keitä kananmunat koviksi ja pilko ne sitten pieneksi. Ruskista jauheliha. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja mausta. Tässä kohdassa täyte saa maistua jopa hieman liian maustetulle, jotta valmiissa piirakassa on tarpeeksi makua.

Jauhota alusta kunnolla ja jaa taikina kahtia. Kauli ensin toinen puoli pohjaksi, levitä täyte sille ja kauli toinen puoli taikinasta. Nosta se kanneksi piirakan päälle. Painele reunat kiinni. Voitele kananmunalla.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.