Levylihapiirakka lampaan jauhelihasta, gluteeniton

Levylihapiirakka lampaan jauhelihasta, gluteeniton

*Tämä ohje on toteutettu yhteistyössä Virtasalmen Viljatuotteen kanssa*

Jos lammas ei maistu, tai sitä ei ole saannilla voi yhtä hyvin käyttää sika-nautaa, naudan tai vaikka hirven jauhelihaa. Sekoitettu gluteeniton voitaikina valmistuu helposti ilman kaavilointia. Jauhojen tilalle käy myös esim. vaalea gluteeniton jauhoseos, mutta minä pidän härkäpapujauhon mausta piiraissa.

Rahka-voitaikina:

  • 250 g maitorahkaa
  • 5,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton Härkäpapujauhoseos
  • 250 g voita
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl suolaa
  • (pöydälle leivontaan samoja jauhoja)

Nypi huoneen lämpöinen voi ja jauhot ryynimäiseksi. Lisää kananmuna, rahka ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Koveta jääkaapissa noin tunti, jotta taikina on helpompaa käsitellä. Tee sillä aikaa täyte.

Täyte:

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 125 g risottoriisiä (keittämättömänä)
  • 1 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl kurkkusalaattia
  • 0,5 lihaliemikuutio
  • (suolaa), pippuria, yleismaustetta tai grillimaustetta

Keitä riisit suolalla ja lihaliemellä maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kananmunat koviksi ja pilko ne sitten pieneksi. Ruskista jauheliha. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja mausta. Tässä kohdassa täyte saa maistua jopa hieman liian maustetulle, jotta valmiissa piirakassa on tarpeeksi makua.

Jauhota alusta kunnolla ja jaa taikina kahtia. Kauli ensin toinen puoli pohjaksi, levitä täyte sille ja kauli toinen puoli taikinasta. Nosta se kanneksi piirakan päälle. Painele reunat kiinni. Voitele kananmunalla.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.