Lihapiirakat (gluteeniton)

Kotitekoiset lihapiirakat ovat toki työläämpiä kun kaupasta ostetut mutta niiiiiiiiin paljon parempia…
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
11-12 dl karkeita gluteenittomia jauhoja tai leipäjauhoseosta
100 g voita
Täyte:
300 g jauhelihaa
3 kananmunaa
2,5 dl Riisiä
Suolaa
Pippuria
Chilimaustekastiketta
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja alusta taikina jauhoilla. Lisää pehmeä voi joukkoon ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan täytteen teon ajaksi.
Keitä kananmunat koviksi ja riisi pehmeäksi. Ruskista jauheliha. Kuori ja pilko kananmunat silpuksi. Sekoita ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan. Täytteen pitää tässä vaiheessa maistua vähän liiankin mausteiselta, jotta se on sopivaa valmiissa piirakoissa.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 cm paksuksi levyksi ja ota siitä halkaisijaltaan 15 cm pyörylöitä. Muottina voi käyttää vaikka pientä lautasta ja leikata veitsellä sen reunan mukaan. Laita palan keskelle 2-3 rkl täytettä, taita puolikuun muotoon ja nipistä reunat hyvin kiinni.
Anna näiden kohota liinan alla vartin verran.
Paista 170 asteisessa öljyssä noin 2 min per puoli.
Jos omistat rasvakeittimen niin siinä on helppo tehdä kun rasva pysyy sopivassa lämpötilassa.