Limekeksit gluteeniton


Nämä keksit ovat mukavan raikkaan makuisia, eivät liian makeita ja ne sulavat suussa. Tein niitä synttäreille ja ne hupenivat pöydästä nopammin kun mitkään aiemmat keksit…
Huom! Yleensä aina ohjeeni voi korvata vehnäjauholla ihan suoraan yksi yhteen jos ei tarvitse gluteenitonta, mutta tässä ohjeessa korvaa 3 dl vehnäjauhoja + 1 dl perunajauhoja!
Ainekset:
200 g voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenitonta jauhoa (hienoa)
1 tl leivinjauhetta
1 Limetin raastettu kuori
1/2 limetin puristettu mehu
Täyte:
Lemon Curd -tahna
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan kananmunan, limenkuoren ja limemehun kanssa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään noin puoleksi tunniksi.
Kauli taikina ohueksi ja ota sopivalla muotilla pyöreitä kiekkoja siitä. Itse käytin tähän snapsilasia kun se oli mielestäni sopivan kokoinen muotti. Paina pienemmällä muotilla joka toiseseen pipariin reikä keskelle.
Paista keksejä uunissa 175 asteessa keskitasolla noin 7-8 min kunnes ne ovat kauniin kellanruskeita.
Anna pipareiden jäähtyä kunnolla. Levitä Lemon Curdia ”ehjälle” puoliskolle ja paina päälle rei’itetty puolisko.