Mazariinileivokset, gluteeniton

Mazariinileivokset, gluteeniton

Näitä leivoksia olen kaivannut, ja nyt ne vihdoin onnistuivat gluteenittomina. Leivosten teko ei ole vaikeaa, mutta vaatii aikaa. Käytin metallisia leivosvuokia näiden tekoon. Jos ei ole sellaisia käsillä, voisi nämä tehdä myös vaikka muffinssipellin kolosiin. 

Ohjeesta tulee noin 20 pientä leivosvuokaa.

Pohjat:

  • 100 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseosta

Täyte:

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseosta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 200 g vadelmahilloa

Kuorrutus:

  • 4 dl tomusokeria
  • 3-4 rkl vettä
  • karamelliväriä maun mukaan 

Valmista ensin pohjat. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Nosta taikina jähmettymään jääkaappiin noin tunniksi. Voitele metalliset vuokat ja painele taikinaa niiden pohjalle ja reunoille. Nosta ne jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Valmista täyte vatkaamalla voi pehmeäksi. Lisää siihen sokeri, mantelijauhe sekä kananmunat vatkaten munat yksitellen taikinaan. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa jauhot taikinaan. 

Laita hilloa ohuehko kerros pohjien päälle. Lusikoi täytettä päälle niin että vuoat täyttyvät. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Irrota leivonnaiset vuoista hieman jäähtyneinä. 

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä jäähtyneiden leivosten pinnalle lusikalla tai pursotuspussin avulla.