Miten tehdä iso täytekakku nopeasti ja helposti? Gluteeniton tai tavallinen.

Miten tehdä iso täytekakku nopeasti ja helposti? Gluteeniton tai tavallinen.

Kun tulee illalla kotiin seitsemältä ja seuraavalle päivälle pitäisi ehtiä tehdä kakkupohjat yli 70 hengelle on tämä ohje tullut ihan luottoreseptiksi. Opin joskus isosiskoltani, että kun pitää tehdä isompi kakku nopeasti niin se kannattaa tehdä kääretorttulevyistä. Ei tarvitse miettiä vuoan kokoa, eikä jää keskeltä raa'aksi. Työpaikan 10-vuotissynttäreille tein kaksi tällaista. Yhdestä leikattiin 36 palaa eli kahdesta tuli 72 annospalaa. 

Ideana on siis tehdä kolme kappaletta alla olevia pohjia:

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoa (jos ei tarvitse gluteenitonta, voi käyttää vehnäjauhoa)
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
aprikoosihilloa
Suklaamoussea (pussin ohjeen mukaan)
kostutukseen: mehua tai limpparia. Itse tykkään käyttää Spritea.

Kortistelu:
Kermavaahtoa

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään jaa siivilöi vaahtoon.
Levitä leivinpaperi pellille ja kaada taikina siihen. Tasoita nuolijalla. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 8-10 minuuttia. Tee samoin myös seuraavat kaksi pohjaa. 

Aseta pöydälle toinen paperi, ja ripottele hienoa sokeria sen päälle. Käännä paistettu pohja tämän päälle katolleen ja poista uunissa ollut leivinpaperi. Kostuta ja täytä. Nosta seuraava pohja päälle ja taas kostutus ja täyttö. Kun kaikki kolme ovat päällekäin, leikkaa reunat suoriksi ja koristele kakku.