Mukaeltu Kinderpiirakka, gluteeniton

Kinderpiirakkaa on näkynyt viime aikoina leivontaryhmissä. Kinderin ystävänä pakkohan se oli kokeilla. Muokkailin kuitenkin ohjetta oman makuni mukaan, sillä minusta löytämäni ohjeet kuulostivat liiankin makeilta. Silti tämä on sen verran makea herkku, ettei sitä montaa palaa kerralla kaipaa. Hyvin se kuitenkin tuntui kelpaavan vieraillekin.

Pohja:

  • 3 dl hienoa sokeria
  • 5 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 300 g voita
  • 4 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää ne kuivien aineiden sekaan puuhaarukalla sekoittaen. Lisää munat joukkoon yksitellen, sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Voikreemi (valkoinen kerros):

  • 150 g voita
  • 5 dl tomusokeria
  • 4 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Yleiskoneessa tai sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Levitä pohjan päälle. Laita levy pakastimeen suklaan sulatuksen ajaksi, jotta suklaa ei sekoitu kreemiin.

Kuorrutus:

  • 200 g maitosuklaata
  • 40 g (1/5 levy) valkoista suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Minä laitan sen paloina pakastuspussiin, ja pussin kuumaan veteen. Sulata valkoinen suklaa erikseen. Kaada maitosuklaata levyn päälle pieni alue kerrallaan ja levitä. Tee valkosuklaan pussiin kulmaan pieni reikä ja valuta ristiin rastiin kuorrutuksen päälle. Jäähdytä jääkaapissa.

Huom! Ennen leikkaamista kannattaa piirakka ottaa hetkeksi huoneen lämpöön, jotta suklaa ei lohkeile. Myös ennen tarjoilua piirakkaa kannattaa pitää hetki huoneen lämmössä.