Muna-pekonikokotit salaattipedillä (gluteeniton)

Tämä kokeilu sai innoituksensa Gluteeniton Leivonta 1/2017 olleesta ohjeesta. Muokkailin sitä hieman enemmän omaan makuuni sopivaksi, eli ainekset ovat erilaisia mutta idea on sama.

6 Kokottia:

  • 10 siivua pekonia
  • 6 kananmunaa
  • n. 100 g juustoraastetta
  • n. 50 g Aura-juustoa
  • Salaattiin: Makeaa Friseesalaattia, tuorekurkkua, cantaloupe-melonia, 100 g juustoraastetta 

Voitele muffinipellistä 6 koloa. Leikkaa 9 pekonisiivua pituussuunnassa kahtia. Asettele vuokaan 3 palaa jokaiseen koloon niin, että pohja ja reunat peittyvät. Murenna Aura-juusto pieneksi ja ripottele muruset pekonin päälle. Riko yksi kananmuna jokaiseen syvennykseen. Pilko viimeinen pekonisiivu pieniksi paloiksi ja laita palat kananmunien päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes kananmuna on hyytynyt.

Valmista sillä aikaa salaatti pilkkomalla ainekset ja levittele ne lautaselle. Ripota juustoraaste päälle. Nosta paistetut Kokotit salaatin päälle.