Helppo marjapiirakka, gluteeniton

Helppo Marjapiirakka, gluteeniton

 

Tämä on simppeli perusohje, jota voi muokata helposti vaihtamalla eri marjoja. Marjoina voisi yhtä hyvin käyttää vaikka viinimarjoja tai vadelmia. Tällä kertaa pakastimesta löytyi mansikoita ja mustikoita. Gluteenittomista jauhoista tähän ohjeeseen käyvät lähes kaikki. Etenkin hienojakoisemmat toimivat erittäin hyvin. 

Ainekset:

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl gluteenittomia jauhoja 
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 200 g voita (tai margariinia)
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl marjoja 

Tarjoiluun

  • Vaahdottuvaa vaniljakastiketta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi. Lisää vaahtoon kuivat ainekset, maito ja sula voi vuorotellen vähän kerrassaan. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita puolet marjoistataikinaan.

Voitele vuoka (noin 25 x 35 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Ripottele loput marjat päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa piirakka vaahdotetun valiljakastikkeen kera. Tai maistuu se kyllä ihan sinälläänkin.