Mustikkainen kahvikakku, gluteeniton

Mustikkainen kahvikakku, gluteeniton

Kaupallinen yhteistö Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomien jauhojen kanssa. 

Minua  pyydettiin leipomaan jotain yhdistyksen kanttiiniin lauantaille. Kun aikaa oli vähän tekemiseen, kuljetettava matkakin on jonkunmoinen ja leivonnaista on säilytettävä ennen tarjoilua pari päivää niin mikä tämän kestäisi? Suolaiset piirakat oli ei ei kun en keksinyt taatusti säilyvää täytettä. Leivokset tai pikkuleivät taas olivat työpäivän iltana liian pitkäkestoisia. Siispä luotto-ohjetta kehiin, hivenen muokkausta kaapista löytyvien tavaroiden mukaan ja kuivakakku, joka ei ole kuiva sai taas palvella. Tämä on nopea taikina tehdä kun ei vaadi vaahdotuksia. Puuhaarukalla vaan ainekset sekaisin ja uuniin.

Ainekset:

  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 150 g juoksevaa margariinia (tai sulatettua margariinia)
  • 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 dl appelsiinituoremehua
  • 2 dl pakastemustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (esim. noin 2 litran rengasvuoka). Jos käytät silikonivuokaa, sitä ei tarvitse jauhottaa. Paista uunissa 175 asteessa 45-55 minuuttia. Koita kypsyyttä esim. hammastikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun on kakku valmis.

Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä ennen leikkaamista. 

Ps. Jos et tarvitse gluteenitonta, voit korvata ohjeen jauhot samalla määrällä vehnäjauhoja.