Myrskyn pata

Myrskyn pata

Eilen piti olla lumimyrsky. Siitä varoiteltiin lehdissä ja radiossa. Onneksi se ei ollut talvista lumisadetta kummoisempi meidän leveysasteilla. WillaSarkon tupa oli kuitenkin kolea ja päätin tehdä ruokaa puuhellalla, sillä se mukavasti lämmittää kyökkiä samalla kun ruoka valmistuu. Tähän siis sopisi joku ihana, pitkään hautuva pata! Ja mikä parasta, pata odottelisi mielellään että herrakin pääsee lumitöistä sisälle. Toinen syy puuhellan lämmitykselle oli se luvattu myrsky. Meillä maalla nimittäin sellainen tuppaa usein pätkimään sähköjä, joten sähköhellalla voipi jäädä ruoan laitto kesken harmillisesti.

Huom! Jos et tarvitse gluteenitonta, voit vallan hyvin korvata jauhot vehnäjauhoilla.

Ainekset:

  • 400 g Tapolan Mustaleima Emmental -lenkkimakkaraa
  • 500 ml vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 4 rkl gluteenittomia jauhoja
  • 1 dl maustekurkkuviipaleita
  • 2 dl babyporkkanoita tai pilkottuja porkkanoita
  • suolaa, pippuria
  • maustekastiketta, esim. BBQ
  • 1 dl kuohukermaa

Kuori ja pilko makkara. Ruskista palat padassa. Lisää 4 dl vettä ja lihaliemikuutio. Sekoita jauhot 1 dl vettä ja kaada seos ohuena nauhana pataan koko ajan sekoittaen. Pilko kurkkuviipaleet pienemmiksi ja lisää ne sekä porkkanat pataan. Anna hautua uunissa 175 asteessa tunnin verran. Voit myös kiuhutella pataa hellalla niin, että se hieman kuplii. Lisää mausteet. Loppuvaiheessa lisää myös kerma. 

Tarjoa pata esim. keitettyjen perunoiden kanssa.