Omenahillo-kanelipitko, gluteeniton

Omenahillo-kanelipitko, gluteeniton

Taikina (2 pitkoa):

  • 1 litra maitoa
  • (4 tl psylliumia)
  • 2 rkl kardemummaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1,5 dl juoksevaa margariinia
  • 2 munaa
  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 tl ksantaania
  • 14 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton Pullajauhoseos

Täyte:

  • 2 dl omenahilloa
  • 6 rkl kanelia

Pinnalle:

  • Voiteluun kananmuna
  • raesokeria

Ohjeesta tulee 2 pitkoa. Jauhoseos sisältää psylliumia, joten sitä ei välttämättä tarvitse lisätä. Olen kuitenkin käyttänyt sitä ohjeen mukaisesti. Lämmitä maito yli 42 asteiseksi. Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon munat, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja ksantaani. Lisää nesteeseen vähän kerraassaan hyvin sekoittaen. Lisää loppupuolella myös juokseva margariini. Anna pyöriä yleiskoneessa (tai vaivaa vatkaimella) viisi minuuttia.

Leivo heti. Jaa taikina 6 osaan. Kauli jokainen osa kerrallaan noin 0,5 mm paksuiseksi pitkulaiseksi levyksi. Levitä ohuesti omenahilloa levyn päälle ja ripottele 1 rkl kanelia pintaan. Rullaa levy pitkäksi pötköksi. 

Letitä kolme pötköä letiksi. Tee sama toiselle pitkolle.

Anna pitkojen kohota liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia. Voitele kananmunalla, ripota päälle raesokeria ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. 

Gluteenittomat pullat eivät oikein tunnu tykkäävän odottelusta ja parasta tämä onkin heti tuoreena. Jos et kuitenkaan syö heti koko määrää, niin pakasta pullat heti kun ovat jäähtyneet.