Pellillinen kinkku-kasvispiirakkaa, gluteeniton

Pellillinen kinkku-kasvispiirakkaa (noin 20 annosta)

Ohje on toteutettu yhteistyössä Virtasalmen Viljatuotteen kanssa.

Helppoa ja simppeliä tarjottavaa, joka sopii arkeen tai juhlaan. Pellillinen piirakkaa riittää useammallekin syöjälle.

Pohja:

  • 150 g margariinia
  • 4 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte:

  • 350 g kinkkusuikaleita
  • 1 pss pakastevihanneksia
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 4 dl juustoraastetta

Sekoita pehmeä rasva, juustoraaste ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin. Levitä taikina sitten leivinpaperin päälle pellille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia.

Sekoita ranskankerma, kerma, munat ja mausteet keskenään. Levitä pohjan päälle kasvikset ja kinkkusuikaleet. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada kermaseos päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.