Peruna-Porkkana Sämpylät gluteeniton

Jäikö perunamuussia tähteeksi? Ja vähän porkkanaraastettakin? Älä vaan heitä pois, niistä saa erittäin hyviä sämpylöitä ja helpostikin vielä.

Ainekset:
4 dl perunamuussia
1 dl porkkanaraastetta
2 dl maitoa
nokare voita
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
ripaus suolaa
5-6 dl gluteenitonta jauhoa
3 rkl ruokaöljyä
Vatkaa muussin sekaan maito ja voi ja lämmitä seos esim. mikrossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää porkkanaraaste, siirappi ja kuivahiiva. Vatkaa joukkoon jauhot, ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikinan tulee olla hyvin pehmeää. Lisää öljy. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota vielä pellillä.
Paista sämpylöitä uunissa 200 asteessa noin 20-25 min kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.