Perunarieskat, gluteenittomana. Hyödynnä muusin jämät!

Perunarieskat, gluteenittomana. 

 

Hävikkiviikkoa vietetään tällä viikolla. Suomalaiset kotitaloudet heittävät vuosittain ruokaa roskiin 120-160 miljoonaa kiloa! Siihen teemaan yksi lemppareistani, jota ei ole tullut aiemmin julkaistuakaan blogissa. Jos päivälliseltä jäi muusia yli, niin siitä tekee helposti ja nopeasti iltapalalle tuoreita perunarieskoja.

  • Noin 1 litra löysää muusia
  • 1 kananmuna
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Lisää muusiin vettä tai maitoa, niin että se on löysää. Lähestulkoon perunavelliä. Sekoita löysään (jäähtyneeseen) muusiin kananmuna ja jauhot. Nosta ruokalusikalla siitä leivinpaperin päälle palleroita ja litistä niitä taputtelemalla jauhotetuin käsin ne littanoiksi pyöreiksi rieskoiksi. Paista 250 asteessa noin 10-13 minuuttia.