Pikainen mustikkapiirakka, gluteeniton



Onko vieraita tulossa? Tai tekee mieli jotain makeaa iltateen kanssa? Tämä on helppo ja simppeli piirakka, jonka marjoja voi vaihdella sen mukaan mitä sattuu sillä hetkellä löytymään.
Pohja:
100 g pehmeää voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri reilusti puuhaarukkalla vatkaten. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Kaada kulhoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ensin kevyesti leivinjauhe jauhoihin ja sekoita sitten reilummalla kädellä taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun vuokaan. Jos taikina tuntuu tarttuvan käsiin, kostuta kädet vedellä.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään:
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Kaada pohjan päälle ja ripottele pinnalle jäisiä marjoja.
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.