Pikkujouluinen juustokakku, gluteeniton

Pikkujouluinen hyydytetty juustokakku

Pikkujouluinen juustokakku, gluteeniton

Nämä hyydytettävät juustokakut ne on aina yhtä helppoja ja nopeita tehdä. Vaihtelua saa helposti makuun eri kekseillä tai rahkalla. Pikkujouluiseen tyyliin sopi oikein hyvin Valion Luumu-Kanelirahka ja kekseinä pohjassa kaakao-vaniljatäytekeksit.

Ainekset

  • 150 g Coppenrath Double Coooky gluteeniton kaakao-täytekeksi
  • 75 g margariinia
  • 1 prk kuohu/vispikermaa
  • 1 prk Valio Luumu-Kanelirahkaa
  • 3 liivetelehteä
  • vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Tämä onnistuu näiden keksien kanssa laittamalla ne muovipussiin ja puristelemalla sormin tai rullaamalla pussin päältä kaulimella. Sulata margariini ja sekoita keksimurskaan. Taputtele piirakkavuoan pohjalle.

Jos et tarvitse gluteenitonta, voit toki käyttää mitä tahansa keksejä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Kuumenna tilkka (n. 0,5 dl vettä) kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada vaahdon sekaan samalla sekoittaen. Levitä seos vuokaan pohjan päälle.

Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.