Pirtsakka Pääsiäiskakku gluteeniton

Pieneen kakkuun ei tarvita suurta syytä, vai mitenkäs se menikään? Pirtsakan pääsiäiskakun idea lähti mielestäni pääsiäiseen hyvin liittyvistä aineksista, rahkasta ja sitruunasta. Tämä ei ole niin makea täyskäri, ja sopiikin paremmin aikuisempaan makuun kun ihan lastenjuhliin.
Pohja
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl gluteenittomia jauhoja
0,75 dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaota
0,75 tl leivinjauhetta
Täytteet
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
Kostutukseen
Vaniljamaitoa (4 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria)
Päälle
Kuohukermaa vispattuna
Karamelliväriä
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti sekaisin jottei vaahto laske. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 180 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa.
Valmista täyte, vispaa kuohukerma vaahdoksi, lisää sokeri ja rahka ja sekoita sekaisin.
Kostuta pohja, sivele ensin lemon curdia ja sitten päälle kermarahkaa. Laita päälle seuraava kakkukerros, kostuta ja täytä samoin. Koristele kermavaahdolla.