Rahkamuffinit toffeesydämellä, gluteeniton

Suussasulavat rahkamuffinit saivat ihanan makean suolaisen toffeesydämen. Epäilin ensin tämän täytteen sopivuutta, sillä se tuntuu liian helpolta kun voi ostaa valmista kaupasta. Sain kuitenkin maahantuojalta vastauksen Muffinitäytteen sisältämään glukoosisiirappiin, että se on tehty vehnästä ja/tai maissista, mutta glukoosisiirappi on niin prosessoitu ja puhdas, ettei se sisällä enää gluteenia tai aiheuta allergiaa. Siis testamaan tätä. 

Valmistusaineet (12 kpl):

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 prk (200 g) Valio appelsiini- rahkaa
  • 1 dl juoksevaa margariinia (tai sulatettua, jäähdytettyä voita)
  • 3 dl Semper Fin Mix -gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • Dr. Oetker Muffinitäyte toffee

Lisäksi: 12 kpl amerikan muffinivuoka tai muu suurempi kokoinen muffinivuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää joukkoon rahka, margariini ja jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja annostele vuokiin. Täytä noin 2/3 vuokasta, jottei taikina tule yli kohotessaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. 

Avaa pursotuspussista suulake ja paina se keskelle lämmintä muffinia. Täyte riittää 12 muffiniin.