Raikkaat Mazariiniruudut, gluteeniton

Tämä ohjeeni on julkaistu myös 10.5. Keskiviikko-lehdessä, joka jaetaan paperilehtenä kaikille Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien ja Länsi-Savon tilaajille.

  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl hienoa sokeria
  • 125 g mantelimassaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 dl Semper Fin Mix gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl maitoa
  • 200 g voita

Noin 24 palaa. Jos et halua tehdä gluteenitonta, voit korvata ohjeen jauhot (5 dl) vehnäjauholla. Tämä on siitä kiva ohje, että gluteenittomista jauhoista käy lähes kaikki Semper Fix Mix, Sunnuntai Gluteeniton, Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseos tms.

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja anna sen hetken jäähtyä. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori raastimella. Purista sitruunasta myös mehua. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta mantelimassa raastimella. Lisää mantelimassa, sitruunaraaste ja –mehu taikinaan.
  2. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään. Kääntele jauhoseos, maito ja voi taikinaan puuhaarukalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle vuokaan tai pellille tasaiseksi levyksi, noin 26 x 35 cm. Paista levyä uunin alimmalla tasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes levy on kauniin kullanruskea.
  4. Tee kuorrute sekoittamalla vesi ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi kuorrute muovipussiin ja leikkaa pieni reikä kulmaan. Koristele levy pursottamalla kuorrutteesta kapeita raitoja. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen palojen leikkaamista.