Raitaunelma kääretorttu, gluteeniton

Raitaunelma kääretorttu, gluteeniton

"Saisko meillä puolen tunnin päästä kahvia? Onko meillä mitään kahvin kanssa?" No, eihän siinä auta kun kaivella kaappeja ja tutkia mitä aineita löytyy. Nämä täyteainekset ovat käteviä pitää kaapissa varalla, sillä nehän säilyvät todella pitkään.

HUOM! Tässä ohjeessa muistutan kuitenkin, että täytteen ainekset eivät välttämättä sovellu kaikkein herkimmille. Dr.Oetkerin maahantuojan mukaan Muffinitäytteen sisältämä glukoosisiirappi on tehty vehnästä ja/tai maissista, mutta glukoosisiirappi on niin prosessoitu ja puhdas, ettei se sisällä enää gluteenia tai aiheuta allergiaa. Kakkumousessassa sen sijaan lukee maininta "saattaa sisältää pieniä määriä gluteenia".

Ainekset:

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Täytteet:

  • Dr.Oetker Muffinssitäyte toffee
  • Dr.Oetker Kakkumousse, suklaanmakuinen
  • 2,5 dl vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja siivilöi vaahtoon. Sekoita kevyesti sekaisin. Laita puolet taikinasta pursotuspussiin. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe ja laita se toiseen pursotuspussiin. Pursota leivinpaperin päälle raitoja ensin toisella värillä, ja sitten toisella täyttäen tyhjät välit.

Paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota päälimmäinen paperi. Käännä levy niin, että paistopinta on ylöspäin. Levitä päälle toffeetäytettä. Sekoita veteen kakkumousse -jauhe ja vispaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Levitä vaahto pohjan päälle.

Rullaa kääretorttu rullalle ja nosta tarjoilualustalle.