Ranskalainen Kinkku-juustopiiras gluteeniton


Tänään oli keittoa ruoaksi, joten tuntui että nyt tarvitsee tukevampaa iltapalaa. Piirakat ovat tosi käteviä, kun niitä voi muokkailla sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tähän sopii oikein hyvin vuohenjuuston tai muiden juustojen jämät tms.Reilusti juustoa, joten tämä ei ole mikään ihan kevytversio.
Pohja:
100 g voita
2 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
150 g savukinkkusuikaleita tai palvikinkkua pilkottuna
200 g juustoa (Emmental tms vähän voimakkaampi makuinen)
1 tlk ranskankermaa
1/2-1 dl kermaa
3 kananmunaa
mustapippuria
1/2 dl hienonnettua persiljaa
Nypi voi ja jauhot keskenään ja sekoita joukkoon suola ja vesi. Vältä turhaa vaivaamista. Vuoraa taikinalla paistosvuoka. Kuutioi kinkku jos käytät palvia ja raasta juusto. Sekoita keskenään ranskankerma, kerma ja munat. Mausta pippurilla ja lisää persiljasilppu.
Levitä kinkku ja juustoraaste vuokaan taikinan päälle ja kaada niiden päälle munaseos.
Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.