Ruusupasteijat, gluteeniton

Ruusupasteijat rahkavoitaikinasta. Toki tästä voisi yhtälailla tehdä tavallisia puolikuun muotoisia pasteijoita, mutta tällä kertaa kokeilin ruusuja.

Taikina:

  • 250 g maitorahkaa
  • 5,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseos
  • 250 g voita
  • 1 kananmuna
  • (pöydälle leivontaan Virtasalmen viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos)

Nypi huoneen lämpöinen voi ja jauhot ryynimäiseksi. Lisää kananmuna ja rahka. Sekoita tasaiseksi massaksi. Koveta jääkaapissa täytteen teon aikana.

Täyte:

  • 1 dl keittämätöntä riisiä
  • 150 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • mausteita maun mukaan

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Ruskista jauheliha. Sekoita jauheliha ja kananmuna riisin joukkoon. Taikinassa ei ole suolaa, joten täyte saa tässä kohdassa tuntua jopa hieman reilusti maustetulta.

Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Kauli (kunnolla jauhotetulla) pöydällä vajaan puolen sentin paksuiseksi. Ota muotilla (juomalasi, pieni lautanen tms.) pyörylöitä taikinasta. Leikkaa pyörylään neljä viiltoa (kuva1.) Laita täytettä keskelle ja taita reunat yksitellen täytteen ympärille (kuvat 3-6). Voit "liimata" reunat sivelemällä niihin hieman vettä.

Paista pasteijoita uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.