Samettipiirakka limellä kirpsakoituna, gluteeniton

Samettipiirakka limellä kirpsakoituna, gluteeniton

Tämä ohje on toteutettu yhteistyössä Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomien jauhojen kera

Yhdeksi lempiohjeistani on muodostunut samettipiirakka, joka on niin helposti muunneltavissa. Tämä piirakka sai nimensä samettisesta täytteestä, joka suorastaan sulaa suussa. Tällä kertaa vähän kirpsakampana lime curdilla höystettynä. Olkaapas hyvät! Vanhan juttuni, jossa piirakka on makeampana löytyy tästä. Silloin käytin mangohilloa ja sain lukijalta vinkin, että lemon curd sopi ohjeeseen oikein hyvin. Siitä innostuneena lähdin kokeilemaan limenkin sopivuutta, sillä nehän ovat saman kaltaiset.

Ohjeessa käyttämäni jugurttirahka tuo pehmeyttä ja keveämpää makua kun tavallinen maitorahka. Sen tilalle käy kuitenkin tavallinen rahka. Vaihtelua saa myös maustetulla rahkalla.

Pohja:

  • 150 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria

Täyte:

  • 1 dl lime curdia
  • 250 g (1 prk) jugurttirahkaa
  • 200 g (1 prk) kermaviiliä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl sitruunamehua

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahdon joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä hillo pohjan päälle. Jos hillo on kovin paksua, lämmitä sitä minuutin verran mikrossa sulatusteholla niin levittäminen on helpompaa. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä piirakan päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Ps. Jos tykkäsit ohjeesta, täppääthän tassullasi alla olevaa tähte, kiitos.