Savuporo-piirakka, gluteeniton

Helppo savuporopiirakka

Pohja:

  • 100 g pehmeää voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 1/2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Kaurajauhoseos
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri reilusti puuhaarukkalla vatkaten. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Kaada kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita kevyesti leivinjauhe jauhoihin ja sekoita sitten reilummalla kädellä taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun vuokaan.

Täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 50 g kylmäsavustettu pororouhe
  • 1,5 dl Emmental-raastetta
  • 2 kananmunaa

Koristelu: Kirsikkatomaattia viipaleina

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet pinnalle.
Paista piirakkaa uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.