Solmupullat, gluteeniton

Solmupullat, gluteeniton

Taikina:

  • 1 litra maitoa
  • (4 tl psylliumia)
  • 2 rkl kardemummaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1,5 dl juoksevaa margariinia
  • 2 munaa
  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 tl ksantaania
  • 14 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton Pullajauhoseos

Pinnalle:

  • Voiteluun kananmuna
  • raesokeria

Jauhoseos sisältää psylliumia, joten sitä ei välttämättä tarvitse lisätä. Olen kuitenkin käyttänyt sitä ohjeen mukaisesti. Lämmitä maito yli 42 asteiseksi. Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon munat, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja ksantaani. Lisää nesteeseen vähän kerraassaan hyvin sekoittaen. Lisää loppupuolella myös juokseva margariini. Anna pyöriä yleiskoneessa (tai vaivaa vatkaimella) viisi minuuttia.

Leivo heti. Pyörittele taikina pötköksi, leikkaa osiin kuten pikkupullia tehdessä ja muovaa palat noin 25 cm pitkiksi tangoiksi.

Pyöräytä tanko solmuun. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.

 Voitele kananmunalla, ripota päälle raesokeria ja paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Gluteenittomat pullat eivät oikein tunnu tykkäävän odottelusta ja parasta tämä onkin heti tuoreena. Jos et kuitenkaan syö heti koko määrää, niin pakasta pullat heti kun ovat jäähtyneet.