Spagettia ja pinaatti-pekonikastiketta

Spagettia ja pinaatti-pekonikastiketta

Tänään vietetään Spagettipäivää. Päivän historiasta voit lukea tästä (Englanniksi): Klikkaa tästä. Ja mitenkäs sitä juhlimaan muuten kun spagetilla. Tämä ohje on minun lempparini. Mikä on sinun?

Ainekset (2-3 hlö)

  • Spagettia (gluteenitonta jos tarvis vaatii)
  • 1 pkt pekonia
  • 2 prk kuohukermaa
  • 50-60 g pakastepinaattia 
  • 200 g pakasteherneitä
  • suolaa, pippuria
  • 0,5 tl hunajaa
  • 0,5-1 tl BBQ-maustekastiketta

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Minä käytin tässä gluteenitonta Barillan no 5:sta, jonka keittoaikaa on 10 minuuttia. 

Leikkaa pekoni noin sentin leveiksi suikaleiksi. Ruskista ne pannulla. Lisää kerma, pinaatti ja herneet. Anna kerman kiehua hieman kasaan jotta kastike paksunee. Mausta maun mukaan.