Suklaa-Appelsiini Kuppikakut Gluteeniton -erittäin helppo

 
Erittäin helpot kuppikakut on helposti muunneltava perusohje. Vaihtamalla suklaan tai tuorejuuston erilaiseen saat ihan uusia makuelämyksiä.
Ohjeesta tulee noin 20 kpl normaaleihin muffinssivuokiin tehtynä.
Muffinssit
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (leivontakaakao)
3 1/2 dl Provena gluteeniton täysjyvä kaurajauhoa
2 dl hienoa sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita
1 dl appelsiinimehua
1/2 levyä Marabou Black Saltlakrits-suklaata rouhittuna
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Reilusti puuhaarukalla sekoittaminen riittää, ei tarvitse sotkea yleiskonetta jos ei halua.
Jaa seos muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 min.
Kuorrute
2 dl kuohukermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
1 rkl sokeri
(karamelliväriä maun mukaan)
Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää muut ainekset vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Pursota muffinssien päälle ja koristele mielesi mukaan.