Suklaa-mandariini-kuppikset hilllosydämellä gluteeniton

Tänään oli tulossa vieraita, ja jotain nopeaa hyvää oli saatava kahvin kanssa. Tämä on oikeastaan muunnelma aiemmasta suklaa-appelsiini -kuppikakku ohjeestani.


Ohjeesta tulee noin 20 kpl normaaleihin mmmuffinssivuokiin tehtynä.
Muffinssit
3 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl hienoa sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita
1 dl vasta puristettua mandariinimehua
1 mandariinin raastettu kuori
50 g rouhittua tummaa suklaata (70%)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Reilusti puuhaarukalla sekoittaminen riittää, ei tarvitse sotkea yleiskonetta jos ei halua.
Jaa seos muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 min.
Hillosydän:
1 – 1 1/2 dl omenahilloa
Tee jokaiseen muffinssiin reikä kuvan mukaisella hieolla reikävempaimella tai omenaporalla. Laita hillo pursotuspussiin ja pursota hilloa jokaiseen koloon.
Kuorrute
2 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata sulatettuna
nonparelleja
Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Pursota muffinssien päälle ja koristele nonparelleillä.