Suolakinuski-juustokakku gluteeniton

Tämän ohjeen näin Ranteita myöjen taikinassa -blogissa ja se näytti niin supersupersuperherkulliselle, että pakko oli kokeilla. Hyvää se, kyllä olikin! Olen jotenkin aina kammonnut kinuskin tekoa, ja eihän se nytkään ole yhtä hienoa kun alkuperäisissä kuvissa oli, mutta maku oli kuitenkin hyvä.


Minun makuuni, etenkin jäähtyneenä, tämä alkuperäinen ohje oli liian makea. Alla ohjeessa minun muunnokseni ja suluissa alkuperäiset määrät. Makuasioitahan nämä tietysti on. Tein myös keksipohjasta ohuemman puolittamalla ohjeen määrät.

Pohja:
150 g gluteenittomia digestive keksejä (alkup. 
300g)
70 g voita (alkup. 140 g)

1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita keksinmurut ja voisula keskenään
4. painele 27cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan pohjaksi
5. paista 150 asteessa 12 min.


Täyte:
200g vaniljatuorejuustoa
200g ranskankermaa
0,25 dl fariinisokeria (alkup. 1 dl)
1 tl aitoa vaniljasokeria (alkup. 2 tl)
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1rkl perunajauhoja

1. vatkaa tuorejuustoa, ranskankermaa ja fariinisokeria hetki
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. kaada esipaistetun pohjan päälle
4. jatka paistamista 150 asteessa 15min

Kinuski:
1½ dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria

Päälle:
sormisuolaa

1. keitä kermaa ja fariinisokeria n. 8-10min
2. anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada täytteen päälle
3. ripottele sormisuolaa vähän pinnalle ja nauti


Itse keitin sen 10 minuuttia, ja tuli liiankin paksua ja tahmeaa kun on jäähtynyt. En tietenkään malttanut odotella jäähtymistä, joten kuvassa kovin valuvaa mallia tuo kinuskini.