Syntisen hyvät suklaiset uunidonitsit, gluteeniton

Syntisen hyvät suklaiset uunidonitsit

Kun pehmeään donitsitaikinaan yhdistetään vielä ihanasti uunissa sulanut suklaa niin aah! Nämä maistuvat nakunakin ilman kuorrutusta, mutta suklaatahan ei ole koskaan liikaa... Uunidonitsit valmistuvat nopeasti ja helposti ilman rasvassa käryttämistä. Suklaaksi käy maun mukaan tumma tai vaikka valkoinen suklaa, mutta minä tein tällä kertaa Fazerin vaaleaa leivontasuklaata.

Ohjeesta tulee 12 minidonitsia (halkaisija noin 7,5 cm)

Taikina:

  • 0,5 dl öljyä
  • 2 dl vissyä
  • 50 g suklaata
  • 1 kananmuna
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Kuorrutus:

  • 100 g suklaata
  • Nonparelleja tai muita koristeita

Pilko suklaa veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita öljy, vissy, kananmuna ja sokeri kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään sekä suklaarouhe ja lisää taikinaan. Sekoita taikina sekaisin.

Lusikoi taikina pursotuspussiin tai pakastepussiin, josta leikkaat kulman auki. Voitele donitsipelti. Pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoliväliin asti. Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Pinta saa jäädä vaaleaksi.

Sulata kuorrutusta varten suklaa pursotus- tai pakastuspussissa mikrossa tai vesihauteessa. Leikkaa pieni aukko kulmaan ja purstota donitsien päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla. Nonparelleissa pitää muistaa, että lähestulkoon kaikki niistä taitavat sisältää puhdistettua vehnätärkkelystä, joka ei sovi kaikille gluteenittomille.

Ps. Jos tykkäsit ohjeesta, klikkaathan tuota alla olevaa tähteä, kiitos.